goedkoop trouwen

goedkoop trouwen
2ehands trouwartikelen
aanzoek
bruidegom
bruidskinderen
bruidsmeisjes
ceremoniemeester
dresscode
goedkoop bruidsboeket
goedkoop thema huwelijk
goedkoop trouwcadeau
goedkoop trouwdiner
goedkoop trouwfotoalbum
goedkoop trouwvervoer
goedkoop vrijgezellenfeest
goedkope bruidstaart
goedkope feestkleding
goedkope huwelijksreis
goedkope trouwaccessoires
goedkope trouwdecoraties
goedkope trouwfotograaf
goedkope trouwjurk
goedkope trouwkaarten
goedkope trouwlocatie
goedkope trouwmuziek
goedkope trouwreceptie
goedkope trouwringen
huwelijksbedankjes
huwelijksnacht
jouw goedkope trouwtips
trouwambtenaar
trouwdag entertainment
trouwen in buitenland
trouwgedichten
trouwkaart tekst
trouwtradities
weddingplanner

leuke huwelijkcadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeau tips

huwelijk gerelateerd
leuke trouwtips
huwelijksjubileum tips
trouwgedichten
speciale trouwdag tips
trouwtradities, tradities bruiloft, tradities trouwenTradities bij een bruiloft

Tradities horen bij een bruiloft, van het rijst gooien, bruidsmeisjes, het 'over de drempel dragen', je trouwdatum tot het bekende 'Something old, something new, something borrowed and a silver sixpence in her shoe'. De traditie van 'iets ouds, iets nieuws, iets geleend en een zilveren sixpence in haar schoen' komt uit Engeland. Het oude staat voor je verleden, het nieuwe voor de toekomst, iets lenen van een familielid of goede vriendin brengt geluk en is een bevestiging van je band met je familie en vriendenkring.

Heel belangrijk hierbij, leen alleen iets van een gelukkig getrouwde vrouw anders brengt het ongeluk. De 'silver sixpence' brengt geluk en rijkdom maar alleen in je linkerschoen! De 'sixpence' is geen betaalmiddel meer maar online wel te bestellen. Overigens is het geen pretje om met een munt in je schoen te lopen, de munt in een zoom van je trouwjurk verwerken is de oplossing.
Trouwen, vol tradities

Het gooien van rijst bij een bruiloft is heel oud. Waarschijnlijk begon de traditie al bij de Romeinen, die gooiden die met graankorrels. Het gebruik staat voor vruchtbaarheid, eigenlijk mag je met de rijst het bruidspaar niet raken, dit brengt ongeluk, je strooit het vóór het bruidspaar. Waarom laten we duiven los na de huwelijksceremonie? Duiven staan voor trouw omdat een duivenkoppel een leven lang bij elkaar blijft.

Een mooi gebaar voor een huwelijk. Het loslaten van vlinders is een gebruik dat oorspronkelijk uit Japan komt. De vlinders staan voor geluk, tegelijk voor de kortstondigheid van het leven, geniet er dus van! Dan de huwelijksdatum, trouw niet wanneer het regent of bij mist want dat brengt het huwelijk ongeluk. Volgens het bijgeloof is donderdag de perfecte trouwdag, een slechte dag is maandag. Maar stel je huwelijk nooit uit omdat het regent, het mistig is of om welke reden dan ook want van uitstel komt…juist afstel.Een huwelijk met tradities

Bruidsmeisjes en bruidsjonkers moesten vroeger lijken op het bruidspaar. De jurkjes en pakjes waren kopieën van de kleding van het bruidspaar. Onze verre voorouders dachten dat je trouwdag naast een gelukkige dag, ook een gevaarlijke dag was. Het was de dag waarop allerlei demonen en heksen het op het bruidspaar voorzien hadden. De bruid droeg een sluier om de duivels te misleiden en daarnaast had ze de bruidsmeisjes om het addergebroed op afstand te houden.

Daarom was het 'over de drempel dragen' ook heel belangrijk. Wanneer de bruidegom dit niet deed dan kwamen de huisgeesten van de bruid het nieuwe huis onveilig maken. Trouwens, wie als eerste over de drempel stapt krijgt het voor het zeggen in het huwelijk, dat is tenminste het oude bijgeloof. Het is de bedoeling om letterlijk 'over' de drempel te dragen, ook onder de drempel sliepen geesten die je maar liever niet wekte.


home © goedkooptrouwen.com - trouwtradities