goedkoop trouwen

goedkoop trouwen
2ehands trouwartikelen
aanzoek
bruidegom
bruidskinderen
bruidsmeisjes
ceremoniemeester
dresscode
goedkoop bruidsboeket
goedkoop thema huwelijk
goedkoop trouwcadeau
goedkoop trouwdiner
goedkoop trouwfotoalbum
goedkoop trouwvervoer
goedkoop vrijgezellenfeest
goedkope bruidstaart
goedkope feestkleding
goedkope huwelijksreis
goedkope trouwaccessoires
goedkope trouwdecoraties
goedkope trouwfotograaf
goedkope trouwjurk
goedkope trouwkaarten
goedkope trouwlocatie
goedkope trouwmuziek
goedkope trouwreceptie
goedkope trouwringen
huwelijksbedankjes
huwelijksnacht
jouw goedkope trouwtips
trouwambtenaar
trouwdag entertainment
trouwen in buitenland
trouwgedichten
trouwkaart tekst
trouwtradities
weddingplanner

leuke huwelijkcadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeau tips

huwelijk gerelateerd
leuke trouwtips
huwelijksjubileum tips
trouwgedichten
speciale trouwdag tips
trouwambtenaar, trouwambtenaar kiezen, babs

Een trouwambtenaar kiezen

Het belangrijkste moment van je trouwdag is misschien wel de trouwceremonie, het Jawoord. In ieder geval het officieelste gedeelte van deze mooie dag. Een huwelijk wordt voltrokken door een trouwambtenaar, een ambtenaar van de burgerlijke stand. Je mag zelf kiezen welke trouwambtenaar je huwelijk sluit. Een trouwambtenaar wordt ook wel Babs genoemd, een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Iedere gemeente heeft een lijst met trouwambtenaren die in dienst zijn van de gemeente maar je mag ook een eigen Babs inhuren, een persoonlijke trouwambtenaar die in verschillende gemeenten werkt. Daarnaast mag je ook iemand kiezen uit je vrienden- of familiekring. Kortom je kunt kiezen uit drie mogelijkheden: een ambtenaar van de gemeente, een Babs inhuren die door het hele land huwelijken sluit of een vriend(in) of familielid.


Welke trouwambtenaar kies je?

Kies een trouwambtenaar die bij jullie past. Wanneer je in de lijst met trouwambtenaren van de gemeente geen geschikte ambtenaar kunt vinden, zoek je verder naar een freelance Babs. Hoe vind je deze? Kijk rond op het internet, er zijn talloze websites, en vraag rond in je vriendenkring naar leuke ervaringen met een trouwambtenaar. Een Babs zal uitgebreid met jullie de trouwceremonie bespreken en neemt alle tijd om deze naar jullie persoonlijke wensen in te richten. Vraag eerst om een vrijblijvend kennismakingsgesprek en kijk of het klikt tussen jullie. Kies je voor deze Babs dan zal die voor één dag aangesteld worden als trouwambtenaar in de gemeente waarin je wilt trouwen. Ongeveer dezelfde procedure geldt voor iemand uit je vriendenkring of een familielid. Dit is niet in alle gemeenten mogelijk dus vraag dit goed na. Maar wat is er persoonlijker dan getrouwd te worden door je vader, je beste vriendin of broer?

Trouwceremonie en trouwambtenaar

Je hebt een geweldig persoonlijke trouwambtenaar weten te vinden, hoe gaat het dan verder? Bespreek al jullie wensen, wat is er mogelijk (en dat is echt heel veel) en hoe wil je elkaar het Jawoord geven tijdens de trouwceremonie. Wat moet er volgens jullie perse in de speech staan en ook belangrijk, wat niet. Wil je muziek tijdens de ceremonie, wie zijn de getuigen (je hebt er minimaal twee nodig en maximaal 4), wil je zelf nog iets zeggen, wil je dat iemand anders nog iets zegt, een tekst of gedicht voorleest, lopen jullie samen de trouwzaal in of kies je voor het 'weggeven' van de bruid en wie 'geeft' de bruid dan weg, wil je een eigen trouwbelofte schrijven. Heel veel keuzes maar een goede trouwambtenaar kan jullie begeleiden naar een perfecte en vooral persoonlijke trouwceremonie. Het belangrijkste is dat jullie later met een goed gevoel terugkijken op dit moment.


home © goedkooptrouwen.com - trouwambtenaar, trouwambtenaar kiezen, babs