goedkoop trouwen

goedkoop trouwen
2ehands trouwartikelen
aanzoek
bruidegom
bruidskinderen
bruidsmeisjes
ceremoniemeester
dresscode
goedkoop bruidsboeket
goedkoop thema huwelijk
goedkoop trouwcadeau
goedkoop trouwdiner
goedkoop trouwfotoalbum
goedkoop trouwvervoer
goedkoop vrijgezellenfeest
goedkope bruidstaart
goedkope feestkleding
goedkope huwelijksreis
goedkope trouwaccessoires
goedkope trouwdecoraties
goedkope trouwfotograaf
goedkope trouwjurk
goedkope trouwkaarten
goedkope trouwlocatie
goedkope trouwmuziek
goedkope trouwreceptie
goedkope trouwringen
huwelijksbedankjes
huwelijksnacht
jouw goedkope trouwtips
trouwambtenaar
trouwdag entertainment
trouwen in buitenland
trouwgedichten
trouwkaart tekst
trouwtradities
weddingplanner

leuke huwelijkcadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeau tips

huwelijk gerelateerd
leuke trouwtips
huwelijksjubileum tips
trouwgedichten
speciale trouwdag tips
goedkope trouwreceptie, trouwreceptie ideeën, trouwreceptie kosten

Een goedkope trouwreceptie

Hoe organiseer je een goedkope trouwreceptie? Er zijn genoeg ideeën om op de kosten van je trouwreceptie te besparen. Als eerste, kijk je gastenlijst goed na en maak die zo kort mogelijk. Goede vrienden en familie nodig je natuurlijk uit maar een achterneef of buurman van lang geleden kun je beter van de lijst halen. Minder gasten betekent minder uitgaven aan drankjes en hapjes. Dit laatste is je grootste kostenpost voor de receptie. Minder gasten uitnodigen heeft daarnaast als bijkomend voordeel dat je een kleinere zaal kunt huren. Wanneer je een zaal wilt huren voor de receptie, huur er dan één op een locatie waar je ook eventueel het trouwdiner kunt geven en het grote trouwfeest kunt vieren. Wanneer je de hele trouwdag op één locatie laat plaatsvinden kun je beter een korting bedingen.


Trouwreceptie kosten

De belangrijkste kosten voor een trouwreceptie zijn de zaalhuur en het eten en drinken. Daarnaast wil je misschien muziek huren voor de receptie. Je kunt ook je eigen muziek meenemen, de meeste locaties hebben wel een mogelijkheid om die af te spelen. Eten en drinken is belangrijk maar overdrijf het niet. De hapjes die je laat serveren kun je zo duur maken als je zelf wilt, ga je voor een 'gewone' bittergarnituur of voor luxe, trendy amusehapjes. In het laatste geval ben je duidelijk meer geld kwijt. Het is wel gebruikelijk om een toast uit te brengen op het bruidspaar met een glas champagne maar voor het prijsbewuste bruidspaar is toasten met een glas mousserende witte wijn het overwegen waard. Veel locaties bieden vaste arrangementen aan, koffie/thee met gebak en daarna drankjes met kleine hapjes. Je weet dan wel precies de kosten maar loopt het risico om teveel te betalen maar het kan ook juist goedkoper zijn.

Ideeën voor een eigen trouwreceptie

Heb je een grote tuin, grote woonkamer, kennissen met een leuke schuur, ouders met een geweldige serre? Het is de goedkoopste locatie voor je trouwreceptie. Dit betekent dat je alle voorbereidingen in eigen hand hebt, dat is naast leuk, ook tijdrovend. Maar wil je een budgetvriendelijke receptie dan is het zeker het overwegen waard. Belangrijk is dat je het vertrouwen in jezelf hebt dat je het aankunt en (nog belangrijker) dat je voldoende hulp kunt mobiliseren. Niet alleen om alle hapjes te maken en de drankjes te serveren, maar ook om de ruimte geschikt te maken voor gasten. Dat betekent voldoende vrienden en familieleden die stoelen, tafels, statafels, parasols, eventueel partytenten aanslepen en zorgen voor de decoraties. Je hebt zelf geen tijd voor dit alles op de trouwdag zelf, tenminste wanneer je niet uitgeput aan de trouwceremonie wilt beginnen. Vergeet ook niet dat je hulp nodig hebt voor de opbouw maar ook voor de grote opruiming na het feest.


home © goedkooptrouwen.com - goedkope trouwreceptie, trouwreceptie ideeën, trouwreceptie kosten