goedkoop trouwen

goedkoop trouwen
2ehands trouwartikelen
aanzoek
bruidegom
bruidskinderen
bruidsmeisjes
ceremoniemeester
dresscode
goedkoop bruidsboeket
goedkoop thema huwelijk
goedkoop trouwcadeau
goedkoop trouwdiner
goedkoop trouwfotoalbum
goedkoop trouwvervoer
goedkoop vrijgezellenfeest
goedkope bruidstaart
goedkope feestkleding
goedkope huwelijksreis
goedkope trouwaccessoires
goedkope trouwdecoraties
goedkope trouwfotograaf
goedkope trouwjurk
goedkope trouwkaarten
goedkope trouwlocatie
goedkope trouwmuziek
goedkope trouwreceptie
goedkope trouwringen
huwelijksbedankjes
huwelijksnacht
jouw goedkope trouwtips
trouwambtenaar
trouwdag entertainment
trouwen in buitenland
trouwgedichten
trouwkaart tekst
trouwtradities
weddingplanner

leuke huwelijkcadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeau tips

huwelijk gerelateerd
leuke trouwtips
huwelijksjubileum tips
trouwgedichten
speciale trouwdag tips
dresscode, leuke dresscode, dresscode uitnodiging, dresscode trouwfeest, kledingvoorschriften huwelijk, dresscode bruiloft feestelijk tips

Waarom een dresscode voor een huwelijk

Een dresscode is niets meer dan dat je de gasten enkele kledingvoorschriften geeft. Het lijkt misschien heel formeel maar een dresscode kan ook zijn dat je de gasten vraagt de kleur rood in hun kleding te verwerken. Het wordt steeds meer gewoon om dit te doen en waarom niet? Om bij het rood te blijven, wanneer je besluit de kleur rood als thema voor je trouwfeest te gebruiken wat is er dan leuker dan dat je gasten ook deze kleur dragen. De dresscode vermeld je altijd op de uitnodiging, eventueel met uitleg. Soms is het vrij duidelijk maar wanneer je kiest voor 'cocktail attire' of 'smart casuel' dan zullen enkele gasten een uitleg op prijs stellen. Veel themahuwelijken hebben ook een dresscode, bij een huwelijk met een strandthema passen andere kledingvoorschriften dan bij een huwelijksceremonie in een kasteel.


Wat is black tie, tenue de ville, casuel en cocktail smart

'Black tie' en 'White tie' zijn de formele dresscodes. 'Black tie': heren in smoking en de dames in een lange/halflange avondjurk. White tie wordt minder vaak gebruikt. De heren dragen een rokkostuum met hoge hoed en de dames een lange avondjurk. 'Tenue de ville', het Frans voor stadskleding. De heren in driedelig pak, de vrouwen dragen een mantelpakje of geklede jurk. Tenue de ville is overigens kleding voor de dag. 'Feestkleding' of 'Cocktail' en 'Cocktail Attire'. Wanneer er 'feestkleding' op een uitnodiging staat dan wordt meestal één van deze twee bedoeld. De heren dragen een kostuum en de dames een cocktailjurk. De toevoeging 'attire' betekent dat je net iets meer toevoegt. Tenslotte 'Casual' of 'Smart Casuel' is vrijetijdskleding, zelfs spijkerbroek toegestaan maar bij 'Smart' kies je voor een nette broek.

Dresscode op je uitnodiging

We schreven het al eerder, op je uitnodigingen vermeld je de dresscode voor je trouwfeest. In sommige gevallen is enige uitleg wel handig. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een huwelijk op het strand dan wil je misschien niet dat je gasten in korte broek verschijnen. Als je een bepaalde kleur kiest als leidraad wil je waarschijnlijk geen zee van rood voor je op de dansvloer. Een goede toevoeging is dan 'a touch off', een beetje rood is leuk. Moeten gasten zich houden aan een dresscode? Ja, daar kunnen we heel erg kort in zijn, als er een dresscode op een uitnodiging staat dan is je feestkleding aangepast aan die code. Het bruidspaar heeft met zorg een dresscode uitgezocht. Goedkoop is het misschien niet altijd maar een smoking kun je ook huren, lenen, in een outletwinkel kopen of kijk eens rond op Marktplaats.


home © goedkooptrouwen.com - dresscode, leuke dresscode tips