goedkoop trouwen

goedkoop trouwen
2ehands trouwartikelen
aanzoek
bruidegom
bruidskinderen
bruidsmeisjes
ceremoniemeester
dresscode
goedkoop bruidsboeket
goedkoop thema huwelijk
goedkoop trouwcadeau
goedkoop trouwdiner
goedkoop trouwfotoalbum
goedkoop trouwvervoer
goedkoop vrijgezellenfeest
goedkope bruidstaart
goedkope feestkleding
goedkope huwelijksreis
goedkope trouwaccessoires
goedkope trouwdecoraties
goedkope trouwfotograaf
goedkope trouwjurk
goedkope trouwkaarten
goedkope trouwlocatie
goedkope trouwmuziek
goedkope trouwreceptie
goedkope trouwringen
huwelijksbedankjes
huwelijksnacht
jouw goedkope trouwtips
trouwambtenaar
trouwdag entertainment
trouwen in buitenland
trouwgedichten
trouwkaart tekst
trouwtradities
weddingplanner

leuke huwelijkcadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeau tips

huwelijk gerelateerd
leuke trouwtips
huwelijksjubileum tips
trouwgedichten
speciale trouwdag tips
ceremoniemeester, ceremoniemeester bruiloft, taken ceremoniemeester, ceremoniemeester ideeën

Ceremoniemeester bij een bruiloft

De taken van een ceremoniemeester op een bruiloft? Je bent de grote regisseur van de trouwdag, de steun en toeverlaat van het bruidspaar. Gevraagd worden is een hele eer, hou je van organiseren, heb je er het talent voor, dan zul je een geweldige dag hebben. Samen met het bruidspaar bespreek je ver voor de trouwdag wat je taken zullen zijn, hoe de trouwdag gaat verlopen en maken jullie samen een draaiboek. Dat draaiboek gaat jouw handleiding worden voor de grote dag. Overigens wordt in sommige gevallen een tweede ceremoniemeester gevraagd en wanneer een weddingplanner aanwezig is zal deze ook enkele taken van je overnemen. Je belangrijkste taak? Zorgen dat de dag soepel verloopt, dat het bruidspaar zich nergens zorgen over hoeft te maken, dat alle 'problemen' getackeld worden en iedereen relaxed en tevreden blijft.


Taken van een ceremoniemeester

Je bent regisseur van de trouwdag, presenteer je ook als zodanig op de dag, meestal wordt je naam en telefoonnummer op de trouwkaart vermeld. Je eerste belangrijke taak begint al voor de trouwdag, het vrijgezellenfeest wordt vaak georganiseerd door de getuige en de ceremoniemeester. Daarnaast hou je de cadeaulijst bij wanneer die er is en moeten gasten met vragen over cadeaus bij jou terecht kunnen. Op de trouwdag ben je aanspreekpunt voor leveranciers, de muziek, het cateringbedrijf e.d.. Je zorgt verder dat iedereen op tijd aanwezig is, dat iedereen op de trouwfoto's staat, je let op de cadeaus, kondigt de verschillende onderdelen aan (het aansnijden van de taart, openingsdans, het diner, enz.), zorgt dat de bruidskinderen tevreden blijven, regelt wie wanneer speecht en de laatste speech is voor jou!

Ceremoniemeester? Tips en trucs

Het belangrijkste is dat je het draaiboek van de dag op papier hebt en dat voor iedereen duidelijk is wat jouw taken zijn. Bespreek dat goed met het bruidspaar, dan is het niet nodig om tijdens het huwelijk nog te overleggen. Voorbereiding is de sleutel voor een geslaagde dag. Vergeet niet dat je alles regelt maar geen drilmeester(es) bent, vat je taak op met humor (maar overdrijf niet). Schrijf je eigen speech goed uit, een speech van 5 minuten is echt lang genoeg. Ben je niet zo'n spreker in het openbaar, oefen dan een paar keer hardop, desnoods voor de spiegel, dat vinden we helemaal niet raar. Het is goed om van te voren de geluidsinstallatie te checken, niets erger dan een piepende microfoon tijdens een speech. De eerste speeches zijn officieel altijd voor de wederzijdse ouders, de vader/moeder van de bruid eerst en daarna die van de bruidegom.


home © goedkooptrouwen.com - ceremoniemeester, leuke ceremoniemeester tips